Searching...
11 Ağustos 2016 Perşembe

YGS Süreci ve Bir Türlü Çalışmaya Başlayamamam

YGS Süreci ve Bir Türlü Çalışmaya Başlayamamam

Adını okuduğumda şimdiden ufaktan korktuğum bir sınav olan YGS, neden hayatımızı belirliyor ki? 160 soru ve verilen süre 2 saat 40 dakika, bu da 160 dakika eder. E tabi bu da 9600 saniye eder. 9600 saniye ise 576.000 salise eder. Kısacası sistem hayatımızı bu saliselere, dakikalara, saatlere sığdırıyor ve bizler milyonlarca kişi ile sıralama içerisinde oluyoruz.

Her neyse asıl konuya geleyim ben. Ben ise neredeyse hayatımızı belirleyecek olan bu sınav için bir çalışma yapmadım ve ne yapacağımı da bilmiyorum. Geçenlerde "Az bir derse bakayım." dedim ve gerçekten de ben kitaba kitap da bana baktı. Ne bir çalışma isteği var, ne de dersin benle çalışası var. 

Şurada kalmış bilmem kaç ay, bir şeyler yapmam lazım diye düşünerek sadece bir süre derse odaklanmak istiyorum. Bu yazıyı yazma sebebim de, sizlerden tavsiyelerinizi beklemem. 

11. sınıf olunca, "Bu sene YGS'ye yavaş yavaş çalışmaya başlayayım." dedim, olmadı. Sömestr tatilinden hemen önce birkaç kitap aldım çalışmak için, "İkinci dönem hallederim." dedim, yine olmadı. İkinci dönemin ortalarında da çalışmak istedim fakat yine bir faaliyet gösteremedim. En sonunda bu yaz için çalışırım düşüncesindeydim, sonra Ramazan geldi. Ramazan'dan sonra çalışırım dedim, bayram geldi. Bayramdan sonra çalışırım dedim, istek gelmedi. 

Şurada kalmış kısacık bir süre ve ben hiçbir şey yapmamışım. Şimdiki hedefim yazdan kalan bu kısa süreyi en iyi şekilde değerlendirmek ve düzenli bir şekilde çalışmak. Hatta 1 ay önce kendime bir program hazırlayarak ilk adımı atmıştım, ne büyük bir gelişme ama!

Sizleri bu sıkıcı yazıyla daha fazla boğmak istemiyorum. Benim sizlerden isteğim; nasıl ders çalışabilirim?, yapmam gereken şeyler nedir?, ders çalışma isteği nasıl gelir? gibi sorularımı yanıtlamanız ve tecrübelerinizi benimle paylaşmanızdır. Bu arada İmam Hatip TM bölümünde okuyorum. Tavsiye verirseniz bunu da göz önünde bulundurabilirsiniz. Henüz bir hedef de belirleyemedim, haydi hayırlısı!

0 yorum:

Yorum Gönder

yorumunuzu buraya yazabilirsiniz

 
Back to top!