Searching...
11 Temmuz 2016 Pazartesi

İzlediklerim #6: 44. Çocuk (Child 44)

İzlediklerim #6: 44. Çocuk (Child 44)

Merhabalar, sizlere iki hafta önce izlediğim ve beğendiğim bir film olan 44. Çocuk filminden bahsedeceğim. Öncelikle belirteyim, IMDB üzerinde düşük puan almış olmasına bakmayın, filmi izlerken sabırla sonunu bekleyin. Bayağı bir durgun film olduğunu söylemekte fayda var.

Filmden kısaca bahsetmek gerekirse, 1952 yılı Sovyetler Birliği Stalin Dönemi'nde geçiyor. Gizemli bir başlangıçtan sonra Leo Demidov adlı yetenekli bir ajan, tren raylarının kenarında çocukları öldüren bir seri katili bulmakla görevlendirilir. İşte bu film Demidov, karısı ve tanıştığı bir komutan ile bu seri katili bulma macerasını, yaşadığı zorlukları ele alıyor.

Fragman


Film Hakkında

Yönetmen: Daniel Espinosa
Vizyon Tarihi: 2015
Süresi: 2 saat 17 dakika
IMDB: 6,4
Başrol Oyuncuları: Tom Hardy, Gary Oldman, Noomi Rapace
İçeriği: Gerilim, Dram, Polisiye

Film Replikleri

Hikayenin fiyatı seyircinin masumluğudur.
Güven ama kontrol et.
Leo başka bir sırrım daha var. Sana aşık oluyorum. 
Gerçeği bulmaya çalışan insanlar ne alır biliyor musun? -terör alır.

Kısaca Film Özeti

Küçük bir çocukken esirgeme kurumundan kaçan Demidov, bir şekilde askerleri bulur ve sığınır. Daha sonra komutan Demidov'a adını biliyor musun? diye sorduktan sonra, senin adın Leo olsun der. Bu gizemli başlangıç sona erer ve Demidov artık emrinde asker olan bir komutan makamına gelmiştir.

Tren raylarının yanında gizemli bir şekilde çocukları öldüren bir seri katil vardır. Çocuklar cinayete kurban gitse de eldeki kanıtlar bunu desteklememektedir. Yine bir gün bu seri katil Demidov'un en yakın silah arkadaşının çocuğunu katletmiştir. Büyük güçler bunun bir trajedik kaza olduğunu söylerler. Fakat ailesi %100 olarak çocuğun cinayete kurban gittiğini düşünüyordu.

Demidov'un silah arkadaşı psikolojik olarak çöktüğünden bir müddet ordudan uzak kalmıştır ve bu işin peşinden ise Demidov gidecektir. Zar zor üst güçlerden izin alarak bu işin peşini bırakmamaya ant içmiştir. İlk etapta pek bir şey bulamamıştır. Daha sonra arkadaşının evini ziyaret ettiğinde arkadaşı, çocuğunun kesinlikle kaza sonucu öldüğünü söylemiş ve bu işin peşini bırakmasını söylemiştir. Peki ne değişmişti birkaç günde? Ah o üst güçler yok mu!

Ama bizim Demidov kesinlikle bu işi sonuçlandırmak istiyordu. Karşısında yüksek rütbeli kişiler olmasına karşın bu işten vazgeçme düşüncesi yoktu. Defalarca uyarı almıştı ama araştırmaya devam ediyordu. Bu araştırma fazla sürmedi ve görevinden alındı. Daha sonra sürgün edilerek şehrin en harabe, en geri kalmış, en pis kasabasına sürgün edildi.

Bu geri kalmış kasabada küçük bir departmanda görev aldı ve aynı cinayetler burada da devam etti. Tıpkı silah arkadaşının çocuğunun ölümü gibi. Sonra Demidov cinayeti araştırmak için buradaki amiri bir şekilde ikna etti ve araştırmalara başladı. Artık günden güne araştırmaları bir yere çıkıyordu. En sonunda bir ipucu buldu ve fabrikaya gitti. Buradaki birkaç araştırmadan sonra gözüne birini kestirdi ve yakalamaya koyuldu. Bir kovalamacanın ardından adamı kıskıvrak yakaladı ve bir sürprizle karşılaştı. Tabiki de her zaman Demidov'u çekemeyen, yoluna taş koyan baş belası olan, karısına göz diken karaktersiz bir asker ile. Bu baş belası asker ile nefes kesen bir kapışmanın ardından son noktayı Demidov'un karısı koyuyor ve bir sopa ile bu askeri öldürüyor. Böylece trajedik sonla film sonlanıyor. Ayrıca Demidov seri katili de öldürerek bi nevi intikam aldı denilebilir.

Kısaca Film Yorumu

Harika bir oyunculuğun olduğu ve bu oyuncunun Tom Hardy olduğu bir filmin IMDB üzerinde 6,4 almasına şaşırdım, daha yüksek alması gerekirdi. Tom Hardy gerçekten neredeyse kusursuz bir oyunculuk sergileyerek filmde ön plana çıktı. Ayrıca Tom Hardy'nin yanında yukarıdaki görselden de gördüğünüz efsane Gary Oldman var. Artık filmin izlenebilirliğini düşünmeye gerek yoktur herhalde.

İzlediklerim #6: 44. Çocuk (Child 44)

Genel olarak film güzeldi fakat beğenmediğim tek şey, filmdeki Demidov'un karısının (Noomi Rapace) rol icabından dolayı mı bilmem ama isteksiz bir şekilde rolünü oynamasıydı. Gören de zorla oynatmışlar sanacak be! Efektler, sesler, kıyafetin döneme uygunluğu, mekanlar bana göre muazzamdı. Beni tek şaşırtan seri katilin sürpriz bir isim olması. En azından askeriyeden tanıdık biri falan olsa idi daha iyi olurdu herhalde.

Son Sözler

Ayrıca bu filmin Tom Rob Smith'in 44. Çocuk adlı romanından uyarlandığını belirteyim. Bu filme 44. Çocuk denmesinin sebebi, seri katilin öldürdüğü 44. ve son çocuğun Demidov'un silah arkadaşının çocuğu olmasıdır. Eğer siz de eski tarihleri anlatan, polisiye, gerilim, dram gibi konuları seviyorsanız kesinlikle izleyin derim. Sayfanın en yukarısından diğer izlediğim filmlere de göz atabilirsiniz.  Diğer sayfaya tıklayarak hem izleyebilir hem de filmi indirebilirsiniz. Eklemek istediklerinizi ekleyebilir, görüşlerinizi yorum olarak bildirebilirsiniz. 

0 yorum:

Yorum Gönder

yorumunuzu buraya yazabilirsiniz

 
Back to top!