Searching...
28 Temmuz 2016 Perşembe

Blogger'da Youtube Videoları Mobil Uyumlu Hale Nasıl Getirilir?


Birçok Blogger kullanıcısı yazı içeriğinde Youtube videoları kullanmış ve kullanmaya devam etmektedir. Fakat bu videolar mobil uyumlu olmadığı taktirde, görünümü göze hitap etmeyen bir şekilde olacaktır. Bu sebeple göze hitap etmesi için mobil uyumlu hale getirmek gerekir. Aşağıda vereceğim birkaç satırlık kodu gerekli yere yapıştırdığınız zaman videolarınız mobil uyumlu hale gelecektir. Anlatmaya çalıştığım olayı aşağıdaki ekran görüntülerinden daha iyi anlayabilirsiniz.

Blogger'da Youtube Videoları Mobil Uyumlu Hale Nasıl Getirilir?

Görselden de anlaşıldığı üzere Youtube videoları mobil uyumlu olmadığı zaman, Youtube görseli tam olarak çıkmıyor ve en-boy oranında ise orantısızlık oluşuyor. Mobil uyumlu hale getirdiğiniz taktirde bu sorunu ortadan kaldıracak ve daha iyi görüntüleyebileceksiniz. Yazımı çok fazla uzatmadan kısaca yapmanız gerekenlere geçeyim ben.

  • Blogger Kontrol Paneli'nde bulunan Şablon > HTML'yi düzenle seçeneklerine tıklayın.
  • Kodların bulunduğu alana bir kez tıklayın ve Ctrl+F tuşlarına tıklayıp gelen arama ekranına ]]></b:skin> yazıp Enter tuşuna tıklayın.
  • ]]></b:skin> kodunu bulup bir üst satırına aşağıda vermiş olduğum CSS kodunu yapıştırın.
[/* CSS Only */ .post-body iframe{width:100%!important;} @media screen and (max-width:960px){ .post-body iframe{max-height:90%}} @media screen and (max-width:768px){ .post-body iframe{max-height:75%}} @media screen and (max-width:600px){ .post-body iframe{max-height:60%}} @media screen and (max-width:480px){ .post-body iframe{height:auto!important;max-height:auto!important}}]

  • Son  olarak Şablonu Kaydet seçeneğine tıklayın
Böylece Youtube videolarını mobil uyumlu görüntüleyebilirsiniz. Varsa sorularınız sorabilirsiniz. Ayrıca yapamayanlar için de yardımcı olurum. Peki sizler bu eklenti hakkında neler düşünüyorsunuz?

0 yorum:

Yorum Gönder

yorumunuzu buraya yazabilirsiniz

 
Back to top!