Searching...
13 Şubat 2014 Perşembe
Şubat 13, 2014

Teknoloji

Sevgili  dostlar, kardeşlerim, abilerim, ablalarım bu yazımda teknolojinin biraz karşıt bakmak istiyorum, evet karşıt diyorum çünküteknoloji hayatımızda varlığı hissedilmez ancak yokluğu hissedilebilir bir karşıt.

Öncelikle eğer bu yazıya ulaşabildiysen büyük bir ihtimalle teknolojiylearan iyidir, en azından bilgisayarında oturum google dan araştırma yapıp da bu sayfayı bulacak kadar iyisin :) (Kötülemek için demiyorum ancak bilgisayar kullanıcılarının yaklaşık %25-30 civarı sadece tek-tip sayfalarda dolanıyor ve neredeyse çok az arama yapıyorlar).

Eğer teknoloji elininin altında ve istediğine ullaşabilecek gibi hissediyorsan yanılıyorsun çünki teknoloji o aşamada seni kullanıyor. Bilgisayarı hayatımıza sadece oyun oynamak için girmiş bir cihaz olarak düşünürsek şuan bu yazıyı bulup okuyor ve benimde yazıyor olmam teknolojinin bizi kullanmasındandır.

Peki Teknoloji Nasıl Kullanılır?
 Bilerek yada ben bu konuda uzmanım diyerek balıklama atlamıyorum konuya ancak bildiğim şu kiteknolojinin esiriyiz. Bugün eğer uzaktan kumanda kaybolursa evde isyan çıkaran ve bulduğunda kayı evladını bulmuş gibi sevinen bir insan için söyleyeceklerim var ve bunu kimse ben böyle değilim diye inkar edemez!
teknoloji, teknolojiyi kullanak, teknolojiyi doğru kullanmak,
Teknoloji öncelikle amaca hizmet için vardır ancak fazlası bize zarar verir, nasıl mı? Örneğin bir tablet kullanıcısı, tabletini yaptığı projeleri yanında taşımak için aldıysa ve meraklı bir kişiyle ilk yaptığı aldığı ürünü incelemek olur ve amaçtan sapma bu aşamada gerçekleşir. Google Play, oyunlar, uygulamalar, twitter, facebook, skype derken tabletini elinden düşürmez ve yapışık ikiz gibi dolaşırlar.

Ancak bilinçli bir kullanıcı olmak, ki burada önermek istediğim de bu,  sandığımızdan daha kolay yöntemlerle mevcut kılınabilinir.

Öncelikle Teknolojik cihazı kullanırken neden kullanıldığı ve avantajı yanında dezavantajınında olduğu bilinmeli

Örnekle açıklayalım konumuzu;

Ali geçen ay çıkan ürünün ülkesine gelmesiyle heyecanlanır ve hemen sahip olmak ister, ancak Ali'nin bilmesi gerekenler var.

Öncelikle kendisinin ihtiyaç duyduğu bir ürün mü? Cevap hayır ise Ali aldığı ürüne mahkum olur ve yaklaşık 1 ay boyunca Ali kimseyle ilgilenmeden aldığı ürünün bütün özelliklerini kontrol eder.

Eğer cevap evet olsaydı ürüne duyulan ilginin nedeni araştırlmalıydı. Bu cihazzın bir minibook olduğunu varsayarsak ne için kullanacağı ve amacının dışına sapınca neler olacağıda bilinçli bir kullanıcının bilmesi gereken şeylerdendir.

Ancak bunları zaten biliyor ve yüksek bir ihtimalle uygulamıyorsunuz peki teknolojiden kendinize nasıl bir pay çıkartırsanız yaraını görürsünüz?

Öncelikle internet bilgisayarla gelişti fakat şimdi bilgisayar internetin hizmetinde onun için en büyük fayda ve zarar internette dolanıyor. Asılına bakarsanız internette yararlı dosya aramak okadar zor değil ancak gelişen bu büyük ağ ve gereksiz her sözcük bulmanız gereken sonuçlardan sizi uzaklaştırıyor.

İnternette zararlar ve yaralar olduğu kadar ne zarar ne yarar sağlayan içeriklerde var örneğin oyunlar zaman harcamak için internete gelenlerin hiçbirşey karşılığı vakit verdiği şeyler ancak zevk meselesi ben bişey diyemem :)

Teknoloji hayatımızda nerelerde olur bilinmez ancak hep yarar yada sırf zarar değildir bazı gerçekleri öldürür ancak bilinmeyenleri de anlatır bize, Türkiye'de yaşarken Amerika'da bir arkadaş edinemezsiniz ancakteknoloji bunu imkanlı kılar. Sözü gereksiz uzatmış ve kendi görüşlerimle sizi sıkmışsak affedin. Ancak bir nebze yararı olursa da ne mutlu

Hepinize Mutlu Günler Sevgili Okurlar

0 yorum:

Yorum Gönder

yorumunuzu buraya yazabilirsiniz

 
Back to top!