Searching...
19 Haziran 2013 Çarşamba

blogger siteme facebook arkadaş davet nasıl eklerim

arkadaşlar bu dersimizde site veya blogumuza facebook arkadaş davet et eklentisini eklemeyi anlatacağım. Öncelikle facebook hesabımıza giriş yapıyoruz girişimizi tamamladıktan sonra facebookta sitemizin uygulamasını oluşturuyoruz.
Ardından uygulamaya isim verin, facebook şartlarını kabul edin ve uygulamayı oluşturun.
About sekmesi altında uygulamanızın temel bilgilerini, yöneticileri, iletişim bilgilerini düzenleyebilirsiniz.
Web Site sekmesi önemli. Sonraki adımlarda yazacağımız kodlarda oturum açmak ve uygulamayı tanıtmak için kullanacağımız Application Key ve Application Secret kodlarını buradan alıyoruz. Site Url alanı ise uygulamanın hangi sunucu üzerinde çalışacağını belirtiyor.
Facebook Integration sekmesine gelip uygulamamızın esas ayarlarını yapıyoruz. Canvas Page uygulamanızın facebook üzerinde url adı. apps.facebook.com/uygulamanız şeklinde çalışacak isim. Canvas Url, uygulama açıldığında hangi sunucuda hangi dosya çalıştırılacaksa onu çağırıyor.Iframe Size, çağırdığınız dosyanızın sayfaya sığmaması durumunda sayfanın uzatılması ya da scroolbar'ların göstermesini seçenek sunuyor.
Ayarları kaydet diyerek tüm değişikleri kaydederek uygulamamızı oluşturmuş olduk. Artık uygulama sayfsına girdiğizde Canvas Url olarak gösterdiğimiz sayfa facebook arayüzü ile çalışacaktır. Uygulamamızı oluşturduktan sonra şu kodu kopyalayıp sitenize yapıştırın:
 
Back to top!