Searching...
28 Şubat 2013 Perşembe

kemal kılıçdaroğlu -kimdir-hayatı

Türkiye onun adını düellolarla duydu, ama o yıllarca devlet içinde görevler yapmış, ödüller kazanmış çok önemli bir bürokrattı.Tunceli'de doğdu
Kemal Kılıçdaroğlu, Tunceli'nin Nazımiye İlçesi'nde tapu memuru Kamer Bey ve ev kadını Yemuş Hanım'ın dördüncü çocuğu olarak 17 Aralık 1948'de dünyaya geldi.  1971 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden mezun olur olmaz artık Maliye Bakanlığı'nda gencecik bir hesap uzmanıydı.

Uzun yıllar hesap uzmanlığı görevini yürüten Kılıçdaroğlu, 1983 yılında Gelirler Genel Müdürlüğü'ne daire başkanı olarak atandı. Daha sonra aynı genel müdürlükte, genel müdür yardımcısı olarak görev yaptı.

90'lı yıllara gelindiğinde ise çok önemli kurumlarda genel müdürlük yapmaya başlayacaktı. Önce Bağ-Kur, ardından SSK Genel Müdürlüğü'ne atandı. 1994 yılında yılın büroratı seçildi. 1999'da ise SSK Genel Müdürlüğü'nden ayrılıyor ve hayatında yeni bir kapı açıyordu.

2000'li yıllar, Kemal Kılıçdaroğlu'nun siyasetle tanışma yıllarıydı. 2002 genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden İstanbul Milletvekili adayı oldu ve kazandı. Yılların başarılı bürokratı artık siyaset sahnesindeydi...

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin 33. Olağan Kurultayı'na tek genel başkan adayı olarak katıldı ve patinin 7. Genel Başkanı seçildi.

0 yorum:

Yorum Gönder

yorumunuzu buraya yazabilirsiniz

 
Back to top!