Searching...
13 Şubat 2013 Çarşamba
Şubat 13, 2013

google-kimin-sahibi

Larry Page ve Sergey Brin Google’ı Eylül 1998’de kurdu. O günden bu yana şirket çalışanlarının sayısı dünya genelinde 30.000’e ulaştı ve sektörün en deneyimli teknoloji profesyonellerinden bazılarının yer aldığı bir yönetim ekibi oluştu.

    Yönetim Kurulu Üyeleri


    Larry Page CEO

    Google’ın Yönetim Kurulu Başkanı Larry, şirketin günlük operasyonlarından sorumlu olmasının yanı sıra şirketin ürün geliştirme ve teknoloji stratejisini de yönetiyor. Google’ı Sergey Brin’le birlikte 1998 senesinde Stanford Üniversitesi’nde doktorasını yaparken kuran Larry, 2001 yılına kadar şirketin ilk CEO’su olarak görev yaptı ve Google onun döneminde 200’den fazla çalışana ulaşarak kâra geçti. Larry, 2001 yılından 2011’e kadar Ürün Başkanı olarak görev yaptı.
    Ann Arbor’daki Michigan Üniversitesi’nden Mühendis olarak mezun olan Larry, Stanford Üniversitesi’nde bilgisayar bilimleri alanında yüksek lisans yaptı. Michigan Üniversitesi Mühendislik Yüksek Okulu’nun Ulusal Danışma Komitesi (NAC) üyesi olan Larry, 2004 yılında Google’ın diğer kurucusu Sergey Brin’le birlikte Marconi Ödülü’ne layık görüldü. X PRIZE mütevelli heyeti üyesi olan Larry, 2004 yılında Ulusal Mühendislik Akademisi’ne seçildi.

    Eric E. Schmidt İcra Heyeti Başkanı

    Google’a katıldığı 2001 senesinden bu yana Eric Schmidt, şirketin basit bir Silicon Vadisi girişiminden küresel bir teknoloji liderine dönüşmesine yardımcı oldu. Eric, İcra Heyeti Başkanı olarak Google’ın kurduğu iş ortaklıkları ve genel iş ilişkileri, devlet destekleri ve teknolojik düşünce liderliği gibi kurum dışı işlerden sorumlu olmasının yanı sıra, CEO’ya danışmanlık ve iş ve politika konularında kıdemli liderlik yapıyor.
    2001 – 2011 yılları arasında Google’ın CEO’su olarak görev yapan Eric, şirketin kurucuları Sergey Brin ve Larry Page ile birlikte Google’ın teknik ve işletme stratejilerini denetliyor. Eric’in liderliğinde Google, altyapısını çarpıcı ölçüde geliştirip sunduğu ürünlere çeşitlilik kazandırırken, güçlü yenilikçilik kültürünü de korudu.
    Google’a katılmadan önce Eric, Novell firmasında Başkanlık ve CEO, Sun Microsystems, Inc. şirketinde Teknoloji Müdürü görevlerinde bulundu. Ondan önce ise Xerox Palo Alto Araştırma Merkezi (PARC), Bell Laboratuarları ve Zilog’da araştırma görevlisi olarak çalıştı. Princeton Üniversitesi’nden elektrik mühendisi olarak mezun olan Eric, Berkeley’deki California Üniversitesi’nden de bilgisayar bilimleri alanında yüksek lisans ve doktora derecelerine sahip.
    Eric, ABD Başkanı’na bağlı Bilim ve Teknoloji Danışmanlar Konseyi’nin ve İngiltere’de Başbakanlık Danışma Konseyi’nin üyesi. 2006 yılında Ulusal Mühendislik Akademisi’ne seçilen Eric, 2007’de ise Amerikan Bilim ve Sanat Akademisi’nde akademisyen olarak görevlendirildi. Ayrıca New America Foundation’da kurul başkanıdır ve 2008’den beri Princeton’daki (New Jersey) Institute for Advanced Study’de mütevelli heyetindendir.

    Sergey Brin Kurucu Ortak

    Sergey Brin 1998’de Google Inc.’in kurucu ortaklarından biri oldu. Bugün ise özel projeleri yönetiyor. 2001’den 2011’e kadar şirketin Teknoloji Başkanı olan Sergey, bu görevi boyunca Larry Page ve Eric Schmidt ile birlikte şirketin günlük operasyonlarının sorumluluğunu paylaştı.
    Sergey, College Park’taki Maryland Üniversitesi’nden matematik ve bilgisayar bilimleri alanında Onur Derecesiyle mezun oldu. Sergey şu anda yüksek lisans derecesini aldığı Stanford Üniversitesi’ndeki bilgisayar bilimleri doktorasında kayıt dondurdu. Ulusal Mühendislik Akademisi üyesi olan Sergey, Ulusal Bilim Vakfı’ndan Yüksek Lisans Bursu’na sahip.
    Extracting·Patterns·and·Relations·from·the·World·Wide·Web·(World·Wide·Web’de·Kalıpları·ve·İlişkileri·Belirleme);·Larry·Page·ile·birlikte·yayınladığı·Dynamic·Data·Mining:·A·New·Architecture·for·Data·with·High·Dimensionality·(Dinamik·Veri·Çıkarma:·Yüksek·Boyutsallıkta·Veriler·için·Yeni·Mimari);·Scalable·Techniques·for·Mining·Casual·Structures (Sıradan Yapılarda Veri Çıkarmaya Yönelik Ölçeklenebilir Teknikler); Dynamic Itemset Counting and Implication Rules for Market Basket Data (Pazar Sepeti Verilerine Yönelik Dinamik Öğe Kümesi Hesabı ve Sonuçları; ve Beyond Market Baskets: Generalizing Association Rules to Correlations (Pazar Sepetlerinin Ötesinde: Korelasyon için İlişkilendirme Kurallarını Genelleştirme) dahil olmak üzere bir düzineden fazla akademik makale yayınladı.

    Nikesh Arora Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Satış Müdürü

    Pazarlama ve iş ortaklıklarının yanı sıra tüm gelir ve müşteri faaliyetlerini yöneten Nikesh, 2004 yılında Google’a katılmasından bu yana, şirket içinde çeşitli konumlarda bulundu. Son olarak, Google’ın küresel doğrudan satış faaliyetlerini yönetiyordu. Ayrıca, şirketin Avrupa, Orta Doğu ve Afrika pazarlarındaki operasyonlarını geliştirmiş ve yönetmiş, Google’ın artan kullanıcılarının ve reklamverenlerinin yararına, bu bölgelerde stratejik iş ortaklıkları oluşturma ve genişletmeden sorumlu olmuştur.
    Google ailesine katılmadan önce T-Mobile’da Pazarlamadan Sorumlu Başkan ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev almıştır. Bu süre zarfında T-Mobile Europe’un tüm ürün geliştirme, terminal, marka ve pazarlama etkinliklerine öncülük etmiştir. 1999’da Deutsche Telekom ile çalışmaya başlamış ve T-Mobile International’ın mobil multimedya bağlı kuruluşu olan T-Motion PLC’yi kurmuştur. Nikesh, Deutsche Telekom’a katılmadan önce Boston’da Putnam Investments ve Fidelity Investments kuruluşlarında yönetici pozisyonlarında bulunmuştur.
    Boston College’dan yüksek lisans derecesine ve Northeastern Üniversitesi’nden MBA derecesine sahip olan ve bunların ikisinde de onur listesine giren Nikesh, ayrıca CFA sertifikasına sahip. Nikesh, 1989 yılında Hindistan, Varanasi’deki Teknoloji Enstitüsü’nden elektrik mühendisliği dalında lisans derecesiyle mezun oldu.

    David C. Drummond Kıdemli Başkan Yardımcısı, Kurumsal Gelişim ve Hukuki İşler Genel Müdürü

    David Drummond Google’a 2002 yılında ilk olarak kurumsal gelişim başkan yardımcısı olarak katıldı. Bugünse kıdemli başkan yardımcısı ve hukuki işler müdürü olarak Google’ın hukuki ve resmi ilişkilerinden, kurumsal gelişiminden (M&A ve yatırım projeleri) ve yeni iş geliştirmeden (stratejik iş ortaklıkları ve lisanslama fırsatları) sorumlu küresel ekiplerine liderlik ediyor.
    David’in Google’la ilk bağlantısı, 1998 yılına ABD’deki teknoloji işletmelerini temsil eden lider hukuk firmalarından Wilson Sonsini Goodrich and Rosati’nin kurumsal işlemler grubundaki ortak çalışmalara kadar uzanıyor. Google’ın ilk kurum dışı hukuk danışmanı olan David, bu dönemde şirketin kuruluşu ve ilk finansmanlarının güvence altına alınması için Larry Page ve Sergey Brin’le birlikte çalışmıştı. Wilson Sonsini’deki görevi sırasında David, çok çeşitli teknoloji şirketinin birleşme, şirket satın alma ve ilk halka arz gibi karmaşık işlemlerini başarıyla tamamlamalarına yardımcı oldu.
    Lisans derecesini Santa Clara Üniversitesi’nde alan David, profesyonel hukuk doktorasını (JD) ise Stanford Hukuk Fakültesi’nde tamamladı.

    Patrick Pichette Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Mali Genel Müdür

    Google’ın finans kurulu başkanı Patrick Pichette, Telekomünikasyon sektöründe mali işler ve yönetimde yaklaşık 20 yıllık bir deneyime sahip ve bu deneyimi, 2001’de planlama ve performans yönetimi başkan yardımcısı olarak katıldığı Bell Canada’daki yedi yılı da kapsıyor. Bell Canada’da çalıştığı dönemde 2002’den 2003’ün sonuna kadar finans kurulu başkanı (CFO) pozisyonunu da içeren çeşitli yönetici pozisyonlarında yer alan Patrick, Kanada’daki en yoğun iletişim ağının yönetimi ve yeni ulusal IP tabanlı altyapıya geçiş sürecinde etkili oldu. Patrick, Bell Canada’ya katılmadan önce McKinsey & Company’nin ortağı ve McKinsey’in Kuzey Amerikan Telekom Uygulamaları’nın önde gelen üyelerinden biriydi. Ayrıca, Kanadalı bir telekomünikasyon şirketi olan Call-Net Enterprises’ın başkan yardımcısı ve finans kurulu başkanı olarak hizmet verdi.
    Patrick, sentetik biyoloji dalında bir şirket olan Amyris, Inc.’te Mart 2010’dan beri yönetim kurulu üyesidir ve Denetleme Komitesi, Liderlik Geliştirme ve Tazminat Komitesi’nde çalışmaktadır. Trudeau Foundation’ın yönetim kurulunda da yer almaktadır. Patrick Pichette, lisans derecesini Montréal Québec Üniversitesi İşletme bölümünden aldı. Rhodes bursu ile gittiği Oxford Üniversitesi’nde felsefe, siyaset ve ekonomi yüksek lisansı yaptı.

    0 yorum:

    Yorum Gönder

    yorumunuzu buraya yazabilirsiniz

     
    Back to top!