Searching...
6 Nisan 2013 Cumartesi

bengü kimdir hayatı

Bengü 1979 yilinda Izmir'de dogdu. Müzikle faal anlamda ilk tanilmasi ilkokul yillarinda, Izmir Devlet Senfoni Orkestrasi ile oldu.

Ortaokul ve liseyi okudugu Özel Izmir Amerikan Lisesi döneminde müzik çalismalari devam etti ve Izmir'de sahnelenen "Oliver Twist" muzikalinde basrol oynadi. Muzikal sirasinda tanistigi Izmir Devlet Konservatuari Genel Müdürü Müfit Bayrasa'dan bir yil boyunca san dersleri aldi.

1996 yilinda Müfit Bayrasa'nin bir bestesiyle Müyap ve Show TV tarafindan organize edilen POP SHOW 96' Sarki Yarismasi'nda ikinci oldu. Yarisma, jüride yer alan Kenan Dogulu ile tanismasina vesile oldu. Dogulu'nun albüm teklifi üzerine hem üniversite egitimini sürdürmek hem de album çalismalari için Istanbul'a yerleşti.

Albüm çalismalari yaklasik üçbuçuk yil sürdü. Çalismalari devam ederken Bengü, üç yil Kenan Dogulu'ya vokal yapti. Ayrica albümün aranjörlügünü üstlenen Ozan Dogulu ile de çesitli çalismalarda yer aldi.Bengü, halen Marmara Üniversitesi Isletme Fakültesi 4. sinif ögrencisi. Ayni zamanda Akademi Istanbul-San Bölümü'nde müzik egitimini sürdürüyor.

Temmuz 2000'de piyasaya çikan "Hos geldin" adli albümde, Kenan Dogulu ve Ozan Dogulu bestelerinin yani sira Sehrazat, Ümit Sayin, Ufuk Yildirim, Yildiz Tilbe, Yasar, Tugrul Odabasi, Emre Irmak gibi degerli sanatçilarin çalismalari yer aliyor. Düzenlemeler ise Ozan Dogulu'ya ait...


0 yorum:

Yorum Gönder

yorumunuzu buraya yazabilirsiniz

 
Back to top!